Най-вероятно продуктът ви е страхотен. И освен ако не сте аналитик в ЦРУ, тайната и анонимността съвсем не са препоръчителни.

Позволете на хората да узнаят за вашия продукт, да прочетат полезна информация за силните му страни и това може да се случи и чрез един професионално направен уеб сайт. Изглежда просто и лесно…за съжаление обаче, действителността винаги е различна. Нека разгледаме, какво трябва да се случи, за да разберат хората за вас и вашия сайт, да го посетят и да си купят продукта ви:

– Кой да направи сайта ми? Всъщност сайт не трябва да се прави от вас или от уеб агенцията ви – той трябва да бъде направен от клиентите ви, да се харесва на тях и единствено на тях – не на вас или на някой друг. Това означава, че преди да направите поръчка, трябва да си отговорите кои са вашите клиенти, защо ще купят продукта ви и да прецените посланието си към тях.

– Как да напиша текстовете? Текста е това, което ще накара потребителя да си купи или не продукта ви. Да ви харесат или да не ви харесат. А ключовите думи в текста ще дадат възможност на Гугъл да индексира сайта ви, той да се покаже по-нагоре в списъка на търсене и така да достигнете до повече хора.

– Ще правя сайт. Ще сложа всичко в него. И след като сложите всичко, хората се объркват, не намират полезната за тях информация и напускат сайта, без да са ви оставили парите си.

– Вече имам сайт. Свърших цялата работа. Това, че работата ви е свършила е огромна заблуда – тя тепърва започва. За да бъде ефективен един сайт, той трябва да се развива непрекъснато, и да поддържа интереса на хората.;За да го постигнете, трябва да пускате актуални новини, информация за нови продукти, промоции, оферти, справочна и полезна информация, често задавани въпроси и още доста неща. Правенето на сайт, без последваща поддръжка означава, че сте хвърлили парите си на вятъра и той не само няма да продава, но и ще прави лошо впечатление.