уебсайт
Добра практика – уебсайт за Фолксваген Карс

09.02.2021

Продажба на коли, втора ръка. Наистина е рядкост да попаднеш на нова и модерна компания, която има съвсем различен възглед за клиентите и подход към тях. Затова и работата ни, по създаване на сайта на Фолксваген Карс беше приятна, лека и бърза. Компанията знаеше точно какво ще предлага на бъдещите си потребители, какъв тип услуги иска да създаде и значително улесни нашата работа.

 

Глобална, маркетингова задача
  • Създаване на уебсайт за продажба на коли, който има отлично SEO на кода.
  • Ползваемост, която да улеснява посетителите на сайта и не ги кара да търсят продукта си на друго място, защото не могат да го намерят на това.
  • Текст и съдържание, което да създаде доверие у потребителите и да обясни правилно продуктите и приоритетите на компанията.
  • Лек и семпъл дизайн, който да не е претрупан и да не отвлича вниманието от продуктите и да не пречи на ориентацията на потребителя.

Общо взето стандартни неща, но с всеки проект се стараем те постоянно да са в съзнанието ни, за да не пропуснем нито един грешен детайл или текст.

 

Как го осъществихме?

Най-важното, което ни улесни е, че момчетата от Фолксваген Карс бяха много наясно с услугите, които искаха да предоставят на клиентите и маркетинговата ни работа беше лесна и бърза. Структурата на сайта не е сложна и това е търсен ефект (повече за други наши проекти можете да видите тук). Лесно локализирахме действително важните неща за бизнеса с продажби на коли, втора употреба и направихме бриф за уебагенцията, който да подпомогне и тяхната работа.

Свързването на добър маркетинг и добра уебагенция е в основата на успеха на един сайт.

За този проект избрахме уебагенция Марвелърс и благодарение на тях проектът се сдоби с отличен, изчистен дизайн, SEO оптимизация на кода и бързи срокове на изпълнение. Работата с тази уебагенция протече в спокоен и конструктивен стил, като взимахме решенията бързо и лесно, което всъщност е отличителна черта на добрите професионалисти.

Всеки успешен проект се нуждае от добри професионалисти и без тях няма как да се получи.

 

Видеомаркетинг

В съответствие със съвременните тенденции сайтът получи възможности за вграждане на видео, в много свои подстраници и това и ще бъде част от маркетинговите дейности по него и в бъдеще. Клиентите се ориентират по-лесно и достъпно, когато могат да погледнат колата, която ще купят и на видео, не само на картинка. Цялото това нещо вече е задължително и Фолксваген Карс ще полагат значителни усилия, за да произвеждат цялото прогнозирано видеосъдържание за сайта си – ПР-и, обзори, рекламни видеа за някои коли и т.н. интересно съдържание.

Това ще улесни значително сайта и в SEO дейностите, които предвиждаме в бъдеще.

(Повече за видеомаркетинга и задачите му можете да прочетете тук)

 

Заключение

Още един лек и приятен проект пое по своя жизнен път. Сайтът тепърва ще се развива, доработва и придобива своя облик, в близката година, година и половина, докато заработи с пълна сила.

Вече  имаме нови идеи как да го развиваме, променяме, допълваме с ново и по-добро съдържание, което е интересно за потребителя. А главната цел е да помогнем на Фолксваген Карс да продават повече и повече коли, защото те наистина предлагат една нова, модерна и честна услуга, в света на продажбите на коли втора ръка.

 

Евгений Петров,

CEO, Red Lemon Marketing