Уебсайт Атеррика
Ефективен уебсайт за Атеррика. Добра практика.

24.11.2020

Ефективният уебсайт е основата на съвременната, дигитална икономика. Ако сте производствено предприятие това също е важно за вас, не толкова от гледна точка на директни продажби, колкото за създаването на бранд и търсенето на нови партньори.

В тази статия ще изложа най-важните мотиви, които сме имали, при създаването на сайт за компанията Атеррика, произвеждаща дограма и стъклопакети, по най-високи, световни стандарти.

 

Глобална, маркетингова задача

Атеррика оперира на пазара от повече от 20 години, като компанията има много партньори в страната и ЕС. Във фабриката си в Берковица компанията произвежда алуминиева, PVC дограми, стъклопакети и други продукти в тази област. Продава продуктите си в България, Германия, Италия, Белгия, Испания и други страни от ЕС, като за нея важното е да разширява мрежата си от партньори в тези страни и да продава подуктите си на едро и дългосрочно.

Ние трябваше да създадем:

  • Уебсайт, предназначен за търговски партньори на компанията и продажби на едро.
  • Сайт, с отлична SEO оптимизация на кода, който да „отработва“ ефективно нашите маркетингови усилия.
  • Акцент, върху съдържанието, което интересува потенциалните партньори на компанията – каква е производствената база, машини, доставки, срокове, надеждност, гаранции и т.н.
  • Да започнем работата по изграждане на бранда на компанията в онлайн пространството.
  • Да покажем новата, модерна фабрика на компанията.
  • Да създадем семпъл и приятен дизайн, който има добра ползваемост (UX) и лесна ориентация.

 

Как го осъществихме?

Внимателно проучихме потенциалните пазари и потенциалните клиенти на компанията. Коментирахме с ръководството плановете за развитие, за да можем да съобразим съдържанието на уебсайта с тях. Написахме детайлен план/бриф за структурата и съдържанието на сайта и започнахме да работим по него, като избрахме колегите от уебагенцията Webtech за създаване на сайта. Трябваше да сме сигурни на 100% в адекватността на кода, SEO оптимизацията на кода и работата на сайта и Webtech бяха нашият избор, за този проект.

 

Как се получи сайта?

Вие виждате резултата пред вас – сайтът има ясна и проста (за ориентиране) структура. Той е мултиезичен, с най-разпространените езици в ЕС и SEO оптимизацията му отговаря на всички съвременни изисквания.

Сайтът отговаря на всички важни въпроси, които биха задали потенциалните партньори на Атеррика, като решава няколко задачи:

  • Сваля всички предварителни въпроси от търговския отдел на Атеррика. Посетителите на сайта получават първичната информация от него.
  • Отсява предварително и без разход на време, партньорите, които нямат сериозно намерение да започнат работа с компанията. Това е сериозно спестяване на време за компанията.
  • Уточнява предварително търговския процес при преговорите и дава информация и за продуктите на компанията.
  • Създава бранд и усещане за компанията, нейният стил и начин на работа у потенциалните партньори.

 

Видеомаркетинг

Сайтът има видео, представящо новата и модерна фабрика, машините, хората, които работят вътре. В бъдеще са предвидени и още видеоклипове, които да помогнат и за SEO оптимизацията, която обича видеото и за поддръжка на бранда на компанията, като сериозна, модерна и отговорна, към потребителите организация.

 

Заключение

Резултатът по един уебсайт винаги е сборно число от усилията на маркетинг, уеб агенциите и хората, които работят в компанията. Уебсайтът на Атеррика отговаря на най-високите ни изисквания, към създаване на ефективен, разбираем и полезен уебсайт, на производствено предприятие.

Желаем на Атеррика успешна работа и много нови клиенти, на всички възможни пазари.

 

Евгений Петров,

CEO, Red Lemon Marketing