Уебсайт Аринала
Уебсайт за Аринала. Добра практика.

27.08.2021

„По обувките посрещат…“ и същата роля в онлайн представянето на компаниите играе техният уебсайт. Това често е най-първата комуникация и досег с вашите потенциални клиенти и затова е важно да направите отлично впечатление.

Доброто впечатление от уебсайта се получава, когато той е лесен за ориентация, полезен с информацията си и интересен за клиента.

Освен първоначалният контакт с потребителя уебсайта трябва да отговаря на на изискванията на Google за бързина, наличие на различни компоненти, SEO и много други.

 

Проектът

Клиент – Аринала Перфект ООД

Индустрия – Счетоводство и юридически услуги

Цел – създаване на уебсайт https://arinala.com

Време за изпълнение – 3 месеца.

Маркетинг агенция и надзор на проекта – Ред Лемън Маркетинг

Видео, фотография и монтаж – Ред Лемън Маркетинг

Уебагенция – Марвелерс, https://marvelers.bg

 

Глобална маркетинг задача

Създаване на модерна и работеща основа за цялата бъдеща онлайн дейност и присъствие на Аринала Перфект. Без уебсайт, на който да разчита маркетинга на компанията и който да отработва отлично потенциалните потребители, които рекламата и PR-а пращат към него, не може да се мисли за ефективно подпомагане на продажбите.

 

Основни компоненти
  • Създаване на съвременен уебсайт, който да има отлична оптимизация на кода, пригодена към последните изисквания на SEO.
  • Уебсайт, чиято ползваемост (Usability) е много добра и не затруднява посетителите на страницата.
  • Акцент не върху цялото съдържание, а върху важните, за потребителите неща.
  • Постигане на добро съотношение качество-цена-бързина, при създаването на уебсайта.
  • Приятен дизайн, който да не е претрупан и да не отвлича вниманието от главната задача на сайта – да информира и да привлича потенциални клиенти.
  • Наличие на снимки и фотография, която е само и единствено за този уебсайт и компания.
  • Наличие на видео, което е създадено за целите на уебсайта и компанията.

 

Осъществяване на проекта

Работата по проекта беше изключително лесна. Хората от Аринала ни повериха изцяло създаването на концепцията, съдържанието и цялостният изглед на уебсайта.

Уебдизайнерите от Марвелерс, от своя страна, положиха отлични усилия в създаването на приятен и лек дизайн, който да е подходящ за индустрията на клиента.

По наше настояване Аринала отдели средства и за специализирани фотосесия и видосесия, чиито снимки и видео да се ползват при създаването на уебсайта. Това е отлична инвестиция, която отървава клиента от стандартните и нищо не означаващи скучни снимки, които можете да видите в сто сайта. Отделно видеото е нещото, което Гугъл много харесва в сайтовете и това помага за SEO-то на компаниите.

 

Резултатът

Благодарение на всички тези неща се получи малък, с хубав дизайн и лесен за ориентация уебсайт, който ще привлича потенциални клиенти. Сигурни сме, че този уебсайт, в следващите няколко години ще върне на собствениците си, всички средства и работа, които бяха вложени в него.

Цикълът му на живот ще бъде около 4 години, което е достатъчен срок да възвърне средствата си, след което може да бъде обновен или просто сменен.

 

Изводи и заключение

Както и друг път съм споменавал, създаването на уебсайт, който е семпъл, лесен за употреба, от потенциалните клиенти и с полезно съдържание е по-трудната задача. Тук трябва да се идентифицира необходимата информация от целия куп, който клиента би искал да качи на сайта и тя да се извади на предна линия.

Семплият и красив дизайн също е предизвикателство и за уебдизайнерите. Баланса между желанието на клиента, изискванията на маркетинга, изискванията на SEO и създавания дизайн е един непрекъснат процес на отстъпки. Отстъпки от всички страни, които са не по-лесни от тези в Парламента.

Надяваме се новият уебсайт да служи добре на счетоводителите от Аринала и да им помогне да имат повече и по-добри клиенти.

 

Евгений Петров,

CEO, Ред Лемън Маркетинг