продуктово видео
Защо ни трябва продуктово видео?

21.01.2021

Защо е полезно да имате продуктово видео? Всички вие посещавате Facebook & LinkedIn, а много от вас и дори го използват за да рекламират бизнеса си или да продават на крайни или бизнес клиенти.

Огромно количество търговци откриват онлайн магазини, защото това е във възход, модерно и наистина могат да се изкарат пари.

Всички тези и много други хора се нуждаят от продуктово видео. Защо това е така?

 

Данни за видеото, които ни интересуват

59% от висшите служители на компаниите казват, че предпочитат да гледат видео, пред това да четат текст. Ако вие се подвизавате в LinkedIn и искате да впечатлите въобще някого, то няма да минете със снимка.

72% от потребителите предпочитат да научават някакви неща за продуктите, от видео, не от текст. Ако вие искате да поясните нещо за продукта си, то е по-добре да използвате видеомаркетинг.

Видеото в социалните мрежи генерира 1200% повече споделяния, отколкото текст или снимки. Това е за всички, които искат да достигнат до някого във Facebook….

Видеокампаниите в LinkedIn генерират 50% повече гледания.

81% от компаниите предпочитат да използват Facebook за тяхния видеомаркетинг.

 

Кампании или просто постове в LinkedIn

Интересно е, когато огромни компании, фондове, производствени предприятия, банки, министерства, общини и т.н., ни предлагат текст, с тяхната гледна точка на нещата и някаква картинка, която всички вече са виждали милион пъти в някоя база данни.

Едва ли може да накара някого да прочете твоето съобщение, мисли, възгледи. А тогава, защо изобщо използват социалните мрежи, като това няма никакъв ефект? Скоро текстът ще стане като египетско хиератично писмо и никой няма да го чете, освен двама ваши служители.

 

Кампании на продукти във Facebook

В тази социална мрежа предимно се продават продукти. Нека не се заблуждаваме – Facebook не е панацея, за всеки продукт или услуги, но за някои той е много подходящ.

Днес видях реклама на една голяма винарна, която продава комплекти вина…Много ми се иска да попитам, колко точно продадоха – пет или осем комплекта?

Продуктовото видео ще привлече и задържи вниманието на потребителя, ще представи продукта ви и може да ви даде повече време да обясните неговите предимства и привлекателност на потребителя.

 

Видеомаркетинг и усилия

За да получите продажби и печалба е необходимо нещо повече от снимка и текст. Да, видеомаркетингът изисква повече усилия и сравнително повече пари, но използването му, като инструмент е безспорно и това е единственият начин да се отличите от останалите, докато всичко живо не е почнало да го използва. Забележителен е фактът, че в YouTube, в началото на 2019 нямаше нито една видеореклама на българска компания, а сега те са значително повече. Продуктовото видео е тренд и затова не закъснявайте да се присъедините към него.

 

Евгений Петров,

CEO, Red Lemon Marketing