видеомаркетинг
Добра практика – продуктово видео за Фолксваген Карс

16.03.2021

Маркетинговите отдели на компаниите все повече се нуждая от продуктови видеа, от видео PR-и, от видеореклами и всякакви видеа, чрез които да извършват комуникацията с потребителите.

Социални мрежи, уебсайтове, промоции на продукти и услуги, реклама в YouTube и на други места – продуктовото видео е вашият незаменим помощник в тези дейности.

Необходими обеми

Отминаха времената, когато компаниите правеха по 1-2 видеа годишно и това беше оправдано – видео продукцията беше ужасно скъпа и недостъпна, за повечето компании. Сега имате избор – можете да получите и скъпа продукция, но и такава, която е достъпна за всяка компания. А можете да си я произведете и сами.

В момента видеото замества снимките и маркетинговите отдели се нуждаят от непрекъснат поток видео, за да успяват да привлекат вниманието на потребителите. Самите компании поддържат присъствие навсякъде, където могат да маркетират стоките си – социални мрежи, YouTube, уебсайтове – това изисква от тях голями обеми видеопродукция, която да върви целогодишно.

Приложение

Добри практики, PR статии (които без видео вече никой не чете), продуктови реклами, видео за поддръжка на продуктите, бранд реклама и т.н. Всичко това изисква много различни видеа, но продуктовото видео остава едно от най-важните за компаниите.

Продажби

Хората много по-лесно купуват един продукт, ако го видят на видео. На всички е ясно, че снимките често са по-красиви от действителността. Видеото дава възможност продукта да се оцени по-добре и да се вземе решение за покупка.

Фолксваген Карс

Това е нова компания, която предлага на потребителите ексклузивни автомобили, втора ръка, на Фолксваген. Нов начин на обслужване, услуги, избор на коли, отношение към клиента. Какъв по-добър начин да се достигне до много хора от видеото?

Малките и средни компании не могат да си позволят телевизионна реклама, а и необходимо ли им е това? Повечето хора с възможности и пари не гледат телевизия, а интернет пространството е по-достъпно и по-подходящо за някои продукти.

Малките, иновативни компании, които имат по-различен поглед към пазара, клиента и отношението с него имат възможност да покажат всичките си положителни страни, чрез продуктовото видео.

Заключение

Можете да произвеждате и един клип годишно, за 50 000 евро. Евентуално той ще бъде страхотен, ще се възприеме или не от потребителите.

А можете да произведете и сто клипа, на много по-малка цена. Някои от тях ще харесат, други не, но вашите продукти ще бъдат доведени до знанието на потребителите, а брандът ви ще стане познат. Дойде времето, когато видеото смени картинките.

 

Евгений Петров,

CEO, Red Lemon Marketing