Zeron Transport
Добра практика – уебсайт за Zeron Transport TMS.

15.09.2020

В днешното икономическо битие създаването на отличен уебсайт е изключително важен процес. Дигитализацията на икономическите процеси продължава да се ускорява значително и за компаниите е от жизнено значение да имат добра основа на всичките си маркетингови дейности, в онлайн пространството.

В тази статия ще се опитам да дам най-важните идеи, които са ни ръководили, при създаването на продуктовият сайт на Zeron Transport – иновативен софтуер за управление на транспортни компании.

 

Глобална, маркетингова задача
  • Създаване на отличен продуктов уебсайт, който да има перфектна оптимизация на кода, пригодена към последните изисквания на SEO.
  • Уебсайт, чиято ползваемост (Usability) е много добра и не затруднява посетителите на страницата.
  • Акцент не върху цялото съдържание, а върху важните, за потребителите неща, в софтуера, който се предлага.
  • Постигане на отлично съотношение качество-цена-бързина, при изготвянето на уебсайта.
  • Приятен дизайн, който да не е претрупан и да не отвлича вниманието от главната задача на сайта – да информира и да привлича потенциални клиенти.

 

Как го осъществихме?

Изискванията на клиента, Елит Софтуер бяха стандартните изисквания на една компания, която знае, какво иска за своето онлайн представяне. За да сме сигурни в едно от най-важните неща – коректно и умно написан код ние се обърнахме към колегите си от уеб агенция Тралалинк, които са специалисти в трудните задачи и в добрия дизайн. Така бяхме сигурни, че имаме партньор, който няма да спести усилия за да довърши задачата.

Времето, което ни отне създаването на сайта беше 3 месеца, което наложи интензивна работа от страна на възложителя (Елит Софтуер), маркетинговата агенция и уебагенцията. В работата бяха ангажирани много хора – маркетолози, екипът на Елит Софтуер, дизайнерите, софтуеристите и специлистите по ползваемост на Тралалинк.

Не е възможно да постигнете отличен резултат, без отлични и достатъчно специалисти.

 

Какво получи сайта?

Сайтът на Zeron Transport е типичен продуктов уебсайт, чиято единствена цел е да информира и да привлича потенциални потребители на нишов продукт. Той получи структура, която е ориентирана най-вече към интересите на купувачите – какво представлява продукта, за кого е предназначен, как може да си го поръчате, как ще протече търговския процес, как ще протече инсталацията, често задавани въпроси и т.н., ключови за клиента моменти.

Много компании се опитват да сложат всичко възможно, в своя уебсайт, правейки го огромен, като Енциклопедия Британика и пълен с всякакви хвалби и детайли, които не са от първостепенна важност за клиента.

Ние избегнахме това. Освен ясната и проста структура и важната информация сайтът получи видео за Първата си страница, което обяснява софтуера. Също така на него има секция, в която потребителите могат да прочетат наистина интересни статии и да погледат видео маркетинг продукцията, която му осигурява Елит Софтуер, с наше съдействие.

 

Видео маркетинг

Видео маркетингът (PR, реклама и т.н.) заема изключително важно място в маркетинга на всяка съвременна компания. Затова и уебсайтът на Zeron Transport се попълва с видео PR-и и други полезни видеа, които да не затрудняват посетителя с четене, а да му покажат интересна и полезна картина на софтуера. Това е плюс и за SEO оптимизацията на сайта, като сайт, без видео в него ще бъде затруднен да стигне първата страница в търсачките.

Повече за видео маркетинг задачите ни можете да прочетете тук.

Заключение

Трудно е да създадеш нещо просто, хубаво и работещо. Претрупаните уебсайтове днес са множество, но те не са създадени за своите потребители и съответно ги губят. Днес най-голямото количество клиенти се губят от компаниите, чрез тяхните уебсайтове и реклами, затова най-простият начин да увеличите своите продажби е да приведете в ред своето онлайн присъствие.

Желаем успех на екипа на Елит Софтуер, в налагането на пазара на неговия нов продукт Zeron Transport и ще полагаме и в бъдеще всички сили маркетинговото му представяне да е на отличен, модерен, съвременен и полезен за потребителите му продукт.

 

Евгений Петров

CEO, Red Lemon Marketing