Въздушни снимки
Защо да ползвате въздушни снимки в уебсайта си?

14.04.2021

Изисквания на модерния маркетинг

Първо да започнем с това, че модерните тенденции в маркетинга изискват да имате видео и въздушни снимки на сайта си. Тук чудесно се вместват и SEO изискванията на Гугъл и вашият сайт ще се класира по-добре, ако съдържа видео.

 

Какво видео да сложите на сайта си?

Има специфики в SEO отражението на видеото в сайта ви (повече не означава по-добре), но няма да сбъркате ако сложите на главната си страница две видеа – едно под централния банер и второ, представящо компанията ви.

Видео, под централния банер, малко ще забави сайта ви, в сравнение със снимка, но плюсовете са повече от минусите и то ще ви донесе полза.

 

Защо да ползвате въздушни снимки?
  • Въздушните снимки са модерни
  • Те са впечатляващи и показват една различна гледна точка
  • Хората обичат да гледат въздушни снимки и със сигурност ще изгледат вашето видео
  • Въздушните снимки са красиви (ако са правилно заснети и монтирани)
  • Въздушните снимки показват възможностите на компанията, да инвестира в създаването на подобно видео
  • Въздушните снимки чудесно се съчетават със снимки на фабрики, офиси, хотели, имоти, изобщо на компанията ви и я представят интересно пред потенциалните клиенти

 

Колко ще ви струва да получите въздушни снимки?

Вие можете да ги закупите от платформи, които продават видео от въздуха, но това ще ви излезе по-скъпо. Пасажи от 10-15-20 секунди струват от 50 до 150 долара, в зависимост от темата. В подобни кадри няма да присъства и вашата компания.

По-оптимално е да наемете сертифициран пилот на дрон и оператор, който да заснеме вашия хотел, завод, сграда, комплекс, офис и т.н. Това ще бъде в диапазона от 200-500 лева, в зависимост от времето и това, какво искате да заснемете.

Бележка: Имайте предвид, че ползването на несертифицирани дрон оператори се наказва с до 10 000 лева глоба, а при инцидент и повече, не само за пилота, но и за поръчителя на снимките.

Отделно ще трябва да платите за монтаж, color correction/grading и маркетинг по създаване на клипа. А можете да получите и всичко това накуп, от компания, която предлага комплексна услуга, сред които компании е и Ред Лемън Маркетинг. Примерно, компанията ни, когато предлага създаване на уебсайт включва в него задължително и два клипа – рекламен и представяне на компанията. Мисля, че скоро видеото и въздушното видео ще стане задължителен аксесоар на всеки уебсайт.

 

Успешно и харесвано видео?

Как да получите успешно и харесвано видео? Ключът тук е в думичката план. Трябва маркетингова оценка и план на видеото – какво да съдържа, каква музика, какъв ритъм, кои са неговите потребители, целеви групи, защо ще им харесва и т.н. Не е достатъчно да направите нещо – то трябва да бъде интересно, на точно определена група хора, иначе средствата, които сте похарчили за този маркетингов инструмент няма да бъдат достатъчно ефективни.

маркетинг-видео-монтаж – Това са трите основни компонента, които носят успех или неуспех на едно видео. Дръжте го в главата си, когато работите по видеомаркетинг проекти.

 

Ако имате необходимост от видео за уебсайт, продуктово/рекламно видео или въздушни снимки – изпратете ни запитване и ще получите отличен продукт, на ефективна цена.

 

Евгений Петров,

CEO, Ред Лемън Маркетинг