Харесвате ли червени лимони? А маркетинг?

Опирайки се на опита от работата ни с много и различни типове клиенти, винаги съм се опитвал да сведа специализираната терминология и действия до няколко простички неща. И не поради виждането, че хората не могат да ме разберат или са глупави или просто са лаици. Развивайки (в някои случаи и доста голям) бизнес, мениджърите интуитивно разбират правилността на повечето маркетингови действия, но не са убедени в тяхната ефективност или просто нямат навиците и волята да ги наложат. Затова и голяма част от бизнеса „виси“ в практиките си някъде между  19 и 20 век.

В повечето случаи, обаче, хората са затрупани от купчини безполезна и леко глупава информация, безсмислени  презентации, нищо неозначаващи фрази или действия, които са полезни, колкото третиране на колорадски бръмбар със снаряди от обеднен уран. Няма никакво значение дали ви звучи възпитано или не – това е факт. В деветдесет процента от случаите, когато хората чуват разбираеми, полезни и простички стъпки, които ще ги изведат към по-добро бъдеще на компанията,  те ги разбират, харесват и приемат. А също така и се нагаждат към стила, който им налагате.

Ние ще променим бизнеса ви!

Знаете ли кое е най-важното нещо, което ви печели клиенти? Не е вашата ерудиция, професионална подготовка или дори не са вашите хубави обувки. Това са ентусиазмът и вдъхновението! Заедно с опита и аналитичното мислене, ентусиазмът ви дава възможност да изкривите реалността и да изведете клиента си на следващата стълбищна площадка. А това носи пари и удоволствие от работата.

Няма две първи места.

Няма и две първи компании. Оцеляват компаниите и хората, които умеят да се променят.  Първоначалният бизнес на HP е бил с инструменти. Харесвам времената на кризи, защото задължително изискват бързи и верни промени – в продуктите, в мисленето, в действията.

„Обичам да се пързалям там, където ще отиде шайбата, не където е била…“ казва Грецки, цитиран от Стив Джобс.

Сега да се върна на маркетинга, Red Lemon Marketing е застанала точно там, където ще отиде шайбата. Времената се менят и това, което днес  смятаме за иновативно, вече е в главите на новите поколения предприемачи. Забелязвате ли колко умни млади хора вървят по улицата? За тях революционните неща, които дискутираме, са нещо съвсем естествено и подразбиращо се. Така се сменят поколенията – едното не разбира, че си отива, а другото, не знае, че нещата са невъзможни и ги прави.

 

Не е трудно да погледнеш в бъдещето, а вие накъде гледате?

 

 

Публикувано в маркетинг с етикети , , , . Постоянна връзка.

Коментарите са забранени.